Copper Leg Open Doors: Lauri Lest (EST)

1. detsember 2023

Reedel, 1. detsembril astus publiku ette Vaskjala resident, muusik ning kunstnik Lauri Lest. Tema elektroonilise muusika live-kontserdil tuli esitusele nii värsket ja veel avaldamata kui ka vanemat materjali. Kuulda sai residentuuri ajal salvestatud helidest komponeeritud helimaastikke ning kohalikest legendidest inspireeritud muusikat.

Lauri Lest on muusik ning heli- ja performance’i-kunstnik. Muusikuna loob ja esitab ta atmosfäärilist elektroonilist muusikat ning on avaldanud kaks stuudioalbumit: ”Duality” (2020) ja “Affect/Reflect” (2022), ning muusikavideo singlile “Moulded” (2021). Ta on muuhulgas esinenud moeshow-l XVII Disainiöö & DiMa avapauk (2022), KUMU-s Kaarel Kurismaa näitusel “Kollase valguse orkester” (2018), Kukemuru Ambient festivalil (2019) ja KÕU elektroonilise muusika festivalil (2019).

Lauri kui kunstniku peamisteks töövahenditeks on leidesemed, vibratsioonikõlarid ning heli- ja videotöötlustarkvara. Tema loomingut iseloomustab melanhoolsus, seisundilisus ja eksperimentaalsus, tihtipeale ka huumor. Aastal 2023 lõpetas ta Eesti Kunstiakadeemia skulptuuri ja installatsiooni eriala.


Musician, artist and resident at Copper Leg, Lauri Lest, performed his solo concert at our residency on December 1. His electronic music concert consisted of completely fresh music and also older pieces. Audience could hear soundscapes composed of recordings captured at the residency and music inspired of the local legends.

Lauri Lest is a musician and sound and performance artist. He creates and plays atmospheric electronic music and has released two studio albums: ”Duality” (2020) and “Affect/Reflect” (2022). In 2021 he released a music video for his single “Moulded”. He has played at different festivals and art exhibitions.

As an artist, Lauri works with different found objects, vibration speakers and sound and video editing software. His art can be described as melancholic, dreamy, experimental and sometimes comical. He holds a degree in sculpture and installation from the Estonian Academy of Arts.

https://laurilest.com/

https://www.youtube.com/@laurilest
https://www.instagram.com/laurilest/
https://www.facebook.com/LauriLestMusic